Over mij

Bloemen zijn mijn passie….

Al van jongs af aan had ik een passie voor bloemen. Na de bassisschool was de vervolgopleiding voor mij geen moeilijke keus. Na vier jaar Wellantcollege VMBO koos ik de opleiding Bloem en Design op het MBO. Hier kon ik al mijn creativiteit in kwijt. Hierna heb ik de opleiding Natuur en Vormgeving gevolgd om een diepere kijk te krijgen op mijn vak.  Deze opleiding heb ik succesvol afgesloten met een expositie. Zo heb ik van mijn hobby mij beroep kunnen maken.

Sinds mijn veertiende ben ik werkzaam in de bloemenbranche. Ervaring heb ik opgedaan in verschillende bloemenzaken. Met deze kennis en ervaring kan ik al uw bloemenwensen waarmaken.

Passiflora

Mijn doopnamen zijn Flora Arina, Ik wilde graag Flora verwerken in de naam van mijn bedrijf. Omdat dat natuurlijk een hele mooie link is naar het bloemenvak. Ook heb ik passie voor bloemen, en zo heb ik voor de naam Passiflora gekozen.

Betekenis van de Passiflorabloem

De passiflorabloem is eigenlijk een lijdensbloem. De bloem staat voor het lijden van Christus. Als je de bloemblaadjes gaat tellen kom je niet verder dan 10. Dat staat voor de 10 discipelen, het waren er 12 maar Judas had hem verraden en Petrus had hem verloochend. De 5 meeldraden staan voor de 5 wonden, die hij heeft opgelopen. Zo was hij verwond in zijn dij, in zijn handen, zijn voeten en door de doornenkroon op zijn hoofd. De 3 stampers staan voor de 3 naalden die door zijn voeten en zijn handen zijn gegaan.

Rineke van Rijn